Слънчева и топла събота, до 15 градуса

Снимка: Infomreja.bg

Сутринта на места в низините и котловините ще има мъгла

Днес ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините и котловините - мъгливо. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - умерен вятър от западната четвърт, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Привечер от запад облачността ще се увеличава, но ще остане без валежи. Преобладаващите максимални температури ще са между 10° и 15°, в София - около 11°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Привечер от запад облачността ще се увеличава и вплътнява, но ще остане без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 9°, на 2000 m - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, сутринта на места по южното крайбрежие - мъгливо. Ще духа до умерен вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат 12°-14°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. Продължителността на деня е 9 ч. и 3 мин. Луната в София залязва в 10 ч. и 32 мин. и изгрява в 20 ч. и 20 мин. Фаза на луната: три дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK