Дъждът отстъпва, огрява слънце

Снимка: Infomreja.bg

Максимални температури между 19 и 24 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има на места над югоизточната половина от страната. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен, в източните райони до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 19°.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд по-често значителна. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но ще отслабва.

Атмосферното налягане e малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 8 мин. и залязва в 20 ч. и 38 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 30 мин. Луната в София изгрява в 8 ч. и 15 мин. и залязва в 0 ч. и 50 мин. на 12 ти май. Фаза на луната: три дни след новолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//