Валежите спират, облачността намалява

Снимка: БГНЕС

Жълт код за силен вятър в Северна България

Днес от северозапад валежите от дъжд ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее, най-късно в Източна България. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина - временно силен вятър от северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.

Над планините преди обяд ще е облачно с валежи предимно от сняг и на височина над 1700 m ще се образува нова снежна покривка. След обяд от запад валежите ще спират и облачността над масивите от Западна България ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 1°, на 2000 m - около минус 5°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По-късно след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 21 мин. и залязва в 18 ч. и 45 мин. Продължителността на деня е 12 ч. и 24 мин. Луната в София залязва в 7 ч. и 46 мин. и изгрява в 19 ч. и 9 мин. Фаза на луната: пълнолуние./НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK