Тежката катастрофа в Пловдив: Загиналият шофьор има 16 нарушения за три години

Снимка: Нели Ангелова, БНТ

21-годишният младеж е син на служител на КАТ в Пловдив

Младият мъж, който предизвика тежка катастрофа в Пловдив и почина на място, има 16 нарушения на Закона за движението по пътищата за три години, откакто има шофьорска книжка. Това стана ясно по време на брифинга на Окръжна прокуратура – Пловдив.

„Вече са извършани множество действия по разследването – разпитани са свидетели, назначени са съответните експертизи и са иззети веществени доказателства от автомобила. Водещата версия към момента е високата скорост, но това трябва да се докаже по съответния начин“, поясни наблюдаващият прокурор по случая.

„Водачът е бил със стаж от три години. Към настоящия момент той има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. През годините са му съставени пет акта за установени административни нарушения, 10 фиша за по-маловажни нарушения и едни електронен фиш за превишаване на скорост с 21 километра в час“, каза главен инспектор Красимир Нешев.

21-годишният шофьор е син на служител на КАТ в Пловдив, съобщиха по-рано от полицията. При инцидента, който стана тази нощ около 3:30 часа, загина шофьорът и неговата приятелка, която се е возела до него. Двама техни приятели – момче и момиче на 22 години, са в тежко състояние и са хоспитализирани.

„Да, майката на загиналото момче е служител на КАТ, но автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София В момента се изяснява как този автомобил се е озовал у водача“, каза още главен инспектор Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушенията на младия мъж са свързани с липсата на поставен колан, а едно – за неспазване на дистанция.

Припомняме, че мощният джип се е врязал с висока скорост в дървета кръй пътя. Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“. Изненадващо обаче водачът е загубил управление над автомобила, качил се е на разделителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара.

Красимир Нешев посочи също така, че не е виждал километража на автомобила и не може да каже с каква скорост е шофирал почиталия 21-годишен младеж. Но посочи, че малко преди това е валял дъжд и пътят е бил мокър. Шофьорът според него е подценил това и е вдигнал малко по-висока скорост.

Той посочи още, че полицията прави всичко възможно да се спре войната по пътищата, но призова също така младите шофьори да са малко по-внимателни.

„Първоначално са изпратени три екипа за разчистване на мястото. По-късно е изпратен още един екип. При започване на действията по премахването на автомобила от пътното платно, дървото е трябвало да бъде изкоренено. Така един от колегите е бил затиснат от дървото. Той е с множество фрактури и вероятно ще му бъде направена операция“, обясни представител на пожарната в града под тепетата. /bTV/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//