Баща влиза в затвора, насилвал 15-годишната си дъщеря

Снимка: Infomreja.bg

Това е поредният случай на сексуално насилие над дете

54-годишен мъж е бил привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Разград за сексуално насилие над дъщеря си, извършено като продължавано престъпление, както и за причиняване на лека телесна повреда при условията на домашно насилие.

Миналата нощ, след като употребил алкохол, 54-годишният Е. Г. нанесъл побой над 15-годишната си дъщеря. При разпита пострадалото дете разказало, че от декември миналата година до сега е било насилено от баща си четири пъти чрез сила и заплахи. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 3 до 10 години.

За причиняване на леката телесна повреда в условията на домашно насилие Районната прокуратура в Разград го обвинява и в престъпление по член 131, ал. 1, т. 5а от НК, което също се наказва с лишаване от свобода.

Въпреки че Е.Г. не е осъждан, прокуратурата иска да му бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, тъй като ако е на свобода, обвиняемият може да се укрие и да извърши престъпление. Събраните до момента доказателства по делото водят до обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем.

В понеделник съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо И. Д., на 51 г., привлечен като обвиняем затова, че за периода от месец юли 2018 г.  до 13 юли 2019 г., в Чирпан, обл. Стара Загора, е блудствал с 13-годишната му дъщеря.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK