Оставиха в ареста кюстендилец, бил и плашил с убийство съпругата си и двете ѝ деца

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът нанасял удари на съпругата си с тесла

Районният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на обвиняем за причиняване на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие, и за закана за убийство на три лица

59-годишният В. А. от Кюстендил е привлечен като обвиняем за причиняване на лека телесна повреда на майка и дъщеря и за закана за убийство към майката и двете й малолетни деца.

Районна прокуратура е привлякла В. А. като обвиняем за това, че на 11.03.2024 г. в гр. Кюстендил, с нанасяне на удари по главата с тесла, е причинил на съпругата си лека телесна повреда, като същата е извършена в условията на домашно насилие, както и за това, че на 10.03.2024 г., чрез нанасяне на удари с ръце по главата и тялото, е причинил на малолетната й дъщеря лека телесна повреда.

В. А. е привлечен като обвиняем и за това, че на 10.03.2024 г., е отправили закана за убийство към съпругата си и към двете й малолетни деца, крещейки на висок глас думите „Сега ще ви убия“.

Районният съд уважи искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства и разпит на свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираните деяния.

Налице е и реална опасност обвиняемият да се укрие. Срещу него има издадена Заповед за незабавна защита, постановена в производство по Закона за защита от домашно насилие и съгласно нея, той е отстранен от адреса, на който пребивава, и ако бъде освободен, практически за разследващите органи ще бъде с неустановен адрес, пише в мотивите на съдия Андрей Радев.

Определението, с което по отношение на В. А. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK