Турция и САЩ за прекратяване на конфликта в Газа

Турският министър на външните работи Хакан Фидан Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това съобщи турското външно министерство

Турция и Съединените щати се съгласиха, че е от съществено значение да се открие начин за слагане на край на конфликта в Газа, заяви турското министерство на външните работи в съобщение след седмата среща на Стратегическия механизъм Турция - САЩ във Вашингтон, предаде Анадолската агенция.

"Турция и САЩ в съвместно изявление подчертават важността на намирането на начин за слагане на край на конфликта в Газа и за незабавното преодоляване на хуманитарната криза", заяви в министерството в съобщение, публикувано след срещата на турския външен министър Хакан Фидан с американския му колега Антъни Блинкън.

В съобщението се посочва също, че страните са възобновили американско-турските консултации в борбата с тероризма, "за да разширят сътрудничеството срещу тероризма, който заплашва националната сигурност и на двете страни".

"Турция и САЩ обявиха, че ще се възползват от възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на отбранителната промишленост", се казва още в изявлението относно икономическото сътрудничество.

Министерството отбелязва още, че "Турция и САЩ потвърждават важността на развитието на двустранните форуми за подобряване и задълбочаване на икономическото сътрудничество".

Турският външен министър Хакан Фидан е на двудневно посещение в САЩ, където вчера се срещна със съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан и с други официални представители. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK