„Беласица“ победи с 5:2 „Пирин“ в приятелска среща, кметовете на Гоце Делчев и Петрич подкрепиха ветераните

Снимка: Infomreja.bg

Емоционална и с много голове приятелска футболна среща на ветераните от Пирин Гоце Делчев и ФК Беласица - Петрич събра вчера фенове на двата отбора и любители на  футбола от Гоцеделчевския и Петричкия регион.

Срещата завърши с резултат 5:2 за „Беласица” – Петрич, а от трибуните освен много публика ветераните от двата тима бяха подкрепени и от кметовете на Гоце Делчев и Петрич - Владимир Москов и Димитър Бръчков. 

Двамата градоначалници дадоха мощно рамо на проявата, както и на първия човек от управата на Беласица - д-р Мазнейков.

Въпреки жегата ветераните се раздадоха докрай на терена и доставиха истинско удоволствие на зрителите, като показаха на младата смяна футболисти, че има още какво да научат от тях.

За коректното протичане на срещата своя принос даде и прекрасната съдийска тройка начело с Мария Балтаджиева.

Много сили като треньори хвърлиха Пламен Траханов за домакините и играещият им наставник Иван Златински. На стадиона вчера феновете видяха в действие и двама шампиони на България - Лъчезар Дафков и Георги Петров.

Реално приятелския мач на стадиона в Гоце Делчев започнаха по-добре футболистите от гостуващия отбор Беласица, които още от първите минути поеха инициативата и в 5-ата минута след технично прехвърляне на Андон Калайджиев, Васил Чергов отбеляза първия гол. 

На два пъти вратарят на неврокопчани показа също завиден рефлекс след шутовете във вратата му от Младен Малечканов и Стоил Бояджиев.

Добри прояви записа и друга легенда – Павел Калапсъзов от „Беласица”. За отбора на гоцеделчевските ветерани с пропуски се разписаха Кемуран Ахмед, Марио Метушев и Иван Либов.

Много сили хвърлиха и тримата адаши от тима на „Пирин" - Димитър Крушовски, Димитър Гамишев и капитанът Димитър Баханов. Няколко минути преди почивката „Беласица“ направи резултата класически, след като първо Младен Малечканов изведе отлично Васил Чергов, който покачи на 2:0, а малко след това в типичен свой стил Щерю Димитров преодоля защитата на противника и подаде на Петьо Динков, който на празна врата отбеляза поредния гол.

Веднага след почивката гостите на неврокпския „Пирин” продължиха да увеличават преднината си чрез Ненчо Каранфилов, а минута след това Марио Метушев пропусна да намали преднината на петричани, въпреки че се оказа сам срещу един от легендарните вратари на Югозапада - Валери Дагалов. 

В крайна сметка неврокопчани в 63-та минута намалиха резултата чрез гола на Кирил Кръстев. Така до последния съдийски сигнал по още едно попадение за крайния резултат 5:2 добавиха Лъчезар Карталов за „Пирин“ и Петьо Динков за „Беласица“.

Приятелската среща завърши в съвсем дружеска атмосфера в механа „Ванита", където победени и победители вдигнаха тостове и си пожелаха още такива приятелски инициативи, които обединяват и и грачи, и фенове на кръглата топка.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Капитанът на Пиринци Димитър Баханов, снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//