Поредна глоба за дрифт след сигнал на граждани

Снимка: ОДМВР - Сливен

Случаят е от сливенското село Сотиря

В началото на тази седмица е получен сигнал за опасно шофиране в сливенското село Сотиря, съобщават от пресцентъра на полицията. Сигналът е подаден от граждани, които са били притеснени от опасното поведение на вода на лек автомобил, който е извършвал маневри и движение с приплъзване на гуми и навлизане в насрещната пътна лента. Това се е случило малко преди 14,00 часа на оживена улица в населеното място, в момент когато в близост е имало група деца и автобусна спирка с чакащи хора.

Районно управление –Сливен и служители от участък „Петолъчка” са предприели незабавни действия за документиране на случая и установяване на извършителя. Автомобилът е установен благодарение на общинските камерите за видеонаблюдение в населеното място. На видеозаписа се вижда как автомобилът се движи настани и навлиза в насрещната лента, преминава по мост, прави обратен завой и отново на същото място завърта автомобила с приплъзване на гумите, при което оставя следи върху пътната настилката. Впоследствие полицейските служители установяват и водача. Той е на 19 години от село Сотиря. Придобил е правоспособност само преди няколко месеца. Автомобилът е „Фолксваген Бора”, собственост на негов роднина.

Нарушителят е призован в РУ-Сливен, където му е съставен акт за административно нарушение. Санкцията, предвидена в ЗДвП, е глоба в размер на 3000 лева, 12 месеца лишаване от правоуправление и спиране от движение на автомобила.

Това е поредният санкциониран водач за дрифт и опасно шофиране, след подаден сигнал от граждани и документиран благодарение на видеонаблюдението.

Всеки сигнал, подаден от граждани, се проверява и при наличие на достатъчно данни за нарушение се налага санкция. Сигнали за нарушения на ЗДвП могат да се подават на електронната поща на ОДМВР-Сливен – [email protected].  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK