Лошите метеорологични условия в Гърция наводниха хиляди декари с насаждения

Снимка: БТА

Засегната е северозападната част на страната

Хиляди декари посеви, портокалови и лимонови дървета в област Теспротия, Северозападна Гърция, са под вода заради проливните дъждове през изминалия уикенд, предаде гръцката агенция АНА-МПА.

Обилните валежи в област Епир повишиха нивото на река Каламас, в резултат на което много декари земеделска реколта в региона беше залята. 

В област Янина от сутринта 12 машини на гражданската защита работят в цялата планинска провинциална мрежа за отстраняване на камъни и други обекти от пътищата след влошените метеорологични условия. В някои райони разпръскват сол по пътищата заради снеговалежи.

Поради силните ветрове и валежи, които на места причиниха леки имуществени щети, училищата и детските градини на определени места като островите Закинтос в Йонийско море и Лесбос в Егейско море остават затворени днес.

Метеоролозите в Гърция предвиждат, че след силните ветрове и валежи през изминалата събота и неделя в страната се очаква студена вълна с осезаем спад на температурите и снеговалежи дори в планините на префектура Атика, отбеляза гръцкият в. „Прото тема“.

Вчера в Гърция беше наложена забрана за плаване от пристанищата в различни региони на страната заради лоши метеорологични условия. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK