Кюстендилецът Милан Апостолов отпразнува 100-годишен юбилей

Снимки: Община Кюстендил

Апостолов получи от Община Кюстендил специално направена за него торта

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и председателят на Общински съвет Димитър Велинов поздравиха столетника Милан Апостолов. Те бяха поканени на семейното тържество от близките на Апостолов.

На 16.11. 2023 г. Милан Апостолов навърши внушителните 100 години. Здраве, силен дух, много обич и подкрепа му пожелаха инж .Атанасов и Димитър Велинов. Апостолов получи от тях и специално направена за него торта, съобщават от пресцентъра на Общината.

Милан Апостолов е ветеран от Втората световна война. След пенсионирането си като военен, работи в различни институции и предприятия в община Кюстендил. Той е щастлив родител на един син, дядо на две внучки и прадядо на две внучета.

Неговата формула за дълголетие е да прекараш живота си правейки добрини, да бъдеш добър с хората и да не мислиш лошо на никого.

Близките му изказаха още от тайните на неговото дълголетие - това са чувството за хумор и умереността. Както и физическата активност - въпреки възрастта се той прави гимнастика всеки ден.

Милан Апостолов винаги е казвал, че човек трябва да има култура на хранене и на пиене, и никога да не прекалява с нищо.

Неговата внучка Даниела разказа любопитна случка. Преди 3 години дядо й се е оплакал, че не му е добре. Притеснени те разбират, че се оплаква от влошено зрение и не може вече да чете книги без очила.

Една от най-възрастните жителки на община Кюстендил Надежда Ранова тази седмица също имаше повод да празнува. На 15 ноември Надежда навърши внушителните 101 години.

Г- жа Ранова също получи поздравителен адрес, торта и пожелания да е здрава и с бодър дух от кмета инж. Огнян Атанасов и председателя на Общински съвет Димитър Велинов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK