Насилникът от Бобов дол излиза от ареста! Пускат го срещу 1000 лв. парична гаранция

Снимка: Infomreja.bg

Прокуратурата ще обжалва мярката

39-годишният Найден Ангелов излиза от ареста. Това стана ясно след заседание на Районен съд – Дупница, който определи парична гаранция спрямо задържания в размер на 1000 лв.

Съдът прие, че обвиняемият Найден е с чисто съдебно минало, с оглед реабилитирането му по право, трудово ангажиран и няма опасност да се укрие. Деянието, в което е обвинен, подлежи на прилагане на чл. 78А от НК – освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, като предвиденото за него наказание е до три години лишаване от свобода.

Районна прокуратура – Кюстендил ще протестира мярката пред въззивната инстанция - Окръжен съд – Кюстендил, посочиха от държавното обвинение.

39-годишният Найден Ангелов беше задържан, след като на 10 март би съпругата си в семейното им жилище в Бобов дол.

Случаят стана известен от публикувано видео в социалните мрежи, заснето от 12-годишната дъщеря на семейството. Момичето е заснело как бащата удря главата на жена си в стена, а в последствие клипът е изпратен на бабата. Именно тя пуска видеото във фейсбук, а ден по-късно насилникът е арестуван от полицаи в София.

Срещу него беше образувано досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

Случаят беше коментиран и от майката на битата жена. „Детето ми изпрати клипа и беше написала "Виж". В момента, в който отидох в жилището, зет ми беше доста агресивен. Помолих го да напусне, тъй като жилището е на дъщеря ми и е предоставено от мен. Той си събра багажа и излезе.

Не мога да разбера защо дъщеря ми не иска да подава жалба. Според мен е зависимост, той знае как да я манипулира. Искам да я остави на мира и тя да живее спокойно”, обяви пред журналисти майката на пострадалата жена Спаска Цветкова.

Тя потвърди, че спрямо насилника е имало издадена ограничителна заповед през месец март м.г. Въпреки нея двойката е продължила да съжителства до преди дни, когато мъжът за пореден път посяга на жена си.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK