В река Глазне зауствали води от мръсния канал, РИОСВ издаде акт

Снимка: Кирил Манолов

Съставиха акт за административно нарушение на Община Банско

Регионалният инспекторат по околната среда и водите в Благоевград състави акт на Община Банско за установено нарушение на Закона за водите.

На 29 март е съставен акт за административно нарушение на Община Банскопо чл. 200, ал. 1, т. 2 изразяващо се в ползване на река Глазне с цел заустване на отпадъчни води от канализационната система на града без необходимото за това основание.

Сигнал за изтичане на фекални отпадъчни води в реката е подаден от граждани като е извършена проверка на място в присъствието на представители на Община Банско и експлоатационното дружество „ВиК“ ЕООД – Благоевград. При проверката е установено, че на изход от отливен канал на дъждопреливно съоръжение, в р. Глазне се заустват непречистени отпадъчни води.

От Община Банско са в процес на реализация проекти за „Реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа, реконструкция на асфалтовата настилка и тротоарната настилка и изграждане на кабелен колектор за кабелизация на разпределителната мрежа и улично осветление“. Новоизградените канализационни клонове по улиците ще бъдат включени към разделната канализационна мрежа от водния цикъл.

През месец март са извършени общо 113 проверки на 94 обекта в област Благоевград.

 Съставени са 3 акта са установяване на административно нарушение. Издадено е едно наказателно постановление, с което са наложено имуществена санкция в размер на 100 000 лева. Сключени са 2 споразумения между нарушителя и наказващия орган за приключване на административнонаказателното производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK