Ахмед Доган притеснен ДПС да не стане бутикова платена партия

Снимка: БГНЕС

Той не се появи на XI-та национална конференция на Движението

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не се появи на XI-та национална конференция на Движението. Евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Искра Михайлова обаче представи официалното писмено обръщение от страна на почетния председател на ДПС, пише news.bg. "Живеем в сложно, много динамично и непредвидимо геополитическо време - НАТО, ООН и всички други международни институции не могат да намерят нужните преговорни инструменти за спиране на войните и в Близкия изток", се казва в първите думи в официалното писмено обръщение от Доган.

Той поставя три въпроса: Евентуалните промени в НАТО. Предизвикателствата, свързани с предстоящите европейски избори. Смисълът на идеята за двама съпредседатели на ДПС в актуалния контекст. Светът се променя по-ускорено и изоставаме от света, в който сме изградили. Светът се развива по-бързо от нас. Задачите на НАТО в активна проектна фаза в последните 5-6 години и е въпрос на време те да се случат, независимо кой е президент на САЩ и дали това се харесва на Европа или не. Истината е, че Европа трябва да преосмисли ролята си на втора цигулка и да ни направи адекватни на геополитическите реалности и инвестиции. В следващите години ни очаква бясна милитаризация на света и Европа. В обозримо бъдеще желанието да ни живеем в идеята на романтичния хуманизъм или здравия разум, ще бъде с ограничени опции в техния живот, обяснява Доган в писменото си становище по първия поставен въпрос.

По втория въпрос - за ДПС предстоящите европейски избори ще са тест за реформиране и участие в политическия живот в България и в Европейския парламент. Вашата задача е да разширите периферията, да покажете тежестта и движението на ДПС във властовите недоразумения и ротации на управляващите, се казва в становището на Доган. Едни предсрочни парламентарни избори по формулата 2в1 могат да дестабилизират страната и да предизвикат наказателен ход с непредвидимо последици, предупреждава Ахмед Доган.

По третия въпрос Председателството е контрапункт на едноличните решения и това означава дебат в колективните органи и взимане на общи решения. Съпредседателството се налага като форма на лидерство в редица европейски страни. Идеята за двама съпредседатели на ДПС има 3 причини - борбата за спазване и защита на правата и свободите; в последните 2 години ДПС разширява електоралния си периметър; ДПС има нужда да съживи и активира модела на работа с реалните хора с решаване на новите проблеми на обществото. Ако това не се превърне в превърне в приоритет на ДПС - реалните проблеми на хората, да се превърнем в бутикова платена партия е сигурна, изразява притеснение Доган в писменото си официално обръщение.

Той призовава да се превърне мирът и просперитета в лична мотивация на всеки един човек. "Бъдете живи и здрави, винаги ваш - Ахмед Доган!", се казва още в официалното писмено обръщение на почетния президент на ДПС.

Отново бурни възгласи "ДПС" огласиха залата на "Интер Експо Център", в която се провежда XI-та национална конференция на ДПС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK