Пеевски: Да слязат премиерите извън уютните си кабинети, заставам зад МВР!

Снимка: БГНЕС

Пеевски: Изненадвам се от коментарите на Денков

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски коментира изказването на премиера Николай Денков.

Денков критикува вътрешния министър, че не е категоричен за полицейското насилие над мирни протестиращи.

Искам да чуя от министъра: Това не може да се търпи!, каза Денков. Аз не мога да приема премиер в правителство, което бие хората по улиците, каза Денков.

Препоръчвам премиерът другият път като има такава ситуация, да излезе срещу тези хора. Това беше като гангстерска битка на улицата и вие какво очаквате да направят тези момчета? Те постъпиха абсолютно достойно и защитиха гражданите на София. Пълна подкрепа имат от мен за действията им. Заставам твърдо зад МВР.

Изненадвам се от коментарите на Денков - всички лидери общуваме с министъра на МВР и сме се виждали с него, не мога да разбера това "Радино" вълнение в премиера за това как лидерите на партии общуват с всички министри. Ние сме в постоянен контакт с вътрешния министър. Преди дни дори се срещахме с министрите и разговаряхме за БТР-ите. Калин Стоянов каза, че има опит за влияние на назначаване на полицейски шефове, което аз казах, че не трябва да се допуска и че никой от нас няма право да назначава никой в МВР. Стоянов си каза от кого му е оказан натиск. Аз не съм му адвокат, за да казвам от кого, каза Пеевски.

Според него не трябва да има анкетна комисия за насилието в МВР, както предложи премиерът.

Ние няма да подкрепим такова нещо, каза Пеевски.

Какво можеха да направят тези момчета на улицата. Да излязат от уютните кабинети премерите и министрите, да слязат по улиците какво се случва и тогава да говорят.

Има проверяващи органи в инспектората на МВР, ако има някой, проявил насилие, да го проверят и накажат. Има си насилие, завърши Пеевски.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK