Д-р Пандев оглави МБАЛ - Благоевград, назначава спешна финансова проверка

снимка: infomreja.bg

Общинският лидер на БСП и местен парламентарист д-р Владимир Пандев оглави болницата в Благоевград. Той бе избран за изпълнителен директор на лечебното заведение по време на проведено тази сутрин общо събрание на акционерите.

Д-р Пандев сменя на поста досегашния шеф д-р Красимир Михайлов, който ръководи болницата два мандата от януари 2010 година.

В борда на директорите запазва мястото си председателят д-р Нелия Микушинска от Министерството на здравеопазването.

За неин заместник бе избран патоанатомът д-р Методи Гошев, който от 5 години работи като съдебен медик в Александровска болница. Д-р Гошев е син на благоевградския бизнесмен Юлиян Гошев, който бе фаворит на БСП за поста областен управител, но така и не се стигна до неговото назначение.

Цялостна проверка на финансовото състояние на болницата е първото нещо, което ще разпореди новият директор д-р Пандев, заяви минути след избора му самият той. За спешното стабилизиране на здравното заведение д-р Пандев ще назначи свой заместник с икономическо образование.

"Не съм огорчен от рокадата, тя бе очаквана за мен", коментира бившият вече директор на болницата д-р Красимир Михайлов. Той обяви, че по време на неговото управление МБАЛ - Благоевград е постигнала добри резултати и има няколко спечелени проекта за обновяване на лечебното заведение и оборудване с модерна медицинска апаратура.

Д-р Михайлов допълни, че си дава почивка от месец-два, след което ще реши къде да продължи професионалната си кариера. 

"В болницата работят прекрасни лекари, най-добрите в цялата област, но досега не се използваше на 100 % капацитета им. Основният ми приоритет е да осигурим специализирана апаратура и да подобрим медицинските услуги", коментира пред ИНФОМРЕЖА новият директор.

Д-р Владимир Пандев обаче подчерта, че не се отказва от битката за областен лидер на БСП - Благоевград.

 

снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Иван06:51 - 17.10.2013
Кои са другите двама със Пандев,това ли са червените шамани? Много са кофти милите като визия!
само така15:03 - 16.10.2013
задължително пълна финансова проверка и ако има нарушения трябва да има и уволнения
Кирилова14:19 - 16.10.2013
Успех д-р Пандев!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//