Националката от ансамбъла Маргарита Василева стана кралица на Световната купа

Снимка: БТА

Василева, която е част от българския ансамбъл, събра 48 точки от вота на спортните журналисти

Маргарита Василева  е кралицата на Световната купа по художествена гимнастика в София. Грацията получи уникална корона и бижута от Златарна Целие, пише БНР.

Василева, която е част от българския ансамбъл, събра 48 точки от вота на спортните журналисти (български и чуждестранни) и фотографи, акредитирани за спортното събитие. Всеки журналист имаше право да гласува за една гимнастичка от държава - това беше новото в регламента тази година. 

Нейни подгласнички са Лиляна Левинска (Полша) с 29 точки и Алина Харнаско (Беларус) с 22.

В допитването се включиха 40 представители на медиите, които гласуваха за гимнастички от 16 нации.

Короната, която е произведение на ювелирното изкуство, е преходна и се дава всяка година. Тя бе връчена на Василева от Валентина Иванова, регионален мениджър на Златарна Целие за България.

Тиарата е неповторима със своя дизайн, направена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконий, всички вградени ръчно от експертите на Златарна Целие.

Повърхността ѝ е огряна от матирани полирани елементи. Короната е направена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер. Изработката на тиарата е микс от съвременна технология и ръчна направа, което я прави уникална и неповторима.

Първата носителка на коронаата преди пет години стана Невяна Владинова, която сега е вицепрезидент на БФХГ и главен съдия на турнира. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK