Нинова призова СИК-овете да не драскат бюлетини

Снимка: БСП

Според Нинова ниската избирателна активност е лош знак с аргумент, че институциите са слабо легитимни

Лидерът на БСП Корнелия Нинова упражни правото си на вот на балотажа в столичното в 25 Основно училище "Петър Берон". Пред журналисти Нинова обясни, че е гласувала с хартиена бюлетина за това София да е чиста, подредена, сигурна, социална, да се управлява с прозрачност и решенията в Столичния общински съвет да се взимат пред очите на хората, пише news.bg.

Според Нинова ниската избирателна активност е лош знак с аргумент, че институциите са слабо легитимни. Огромни усилия трябват, за да се върне доверието на хората, иначе все повече институциите губят представителност, коментира тя. Нинова призова хората да излязат и да гласуват за този кмет, когото харесват.

Тя определи надписаните бюлетини като престъпление. "Не правете глупости, не поправяйте бюлетини, не драскайте бюлетини", призова Нинова членовете на СИК и настоя, който извърши изборни престъпления, да понесе съответната наказателна отговорност.

Нинова е говорила и с кандидата на БСП за кмет на София - Ваня Григорова, но какво са си казали - не стана ясно.

Лидерът на БСП отказа да коментира актуалните политически въпроси с исканата оставка на председателя на ДАНС Пламен Тончев. "Очаква ни интересна сряда в Народното събрание", намекна тя за потенциални политически коментари в Партийния дом.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK