Сто дни преди игрите в Париж прогнозите сочат най-много медали за САЩ

Снимка: Pixabay

Домакинът Франция почти ще утрои броя на златните си отличия в сравнение с игрите в Токио

САЩ ще завършат на първо място по медали на олимпийските игри в Париж през лятото. Това прогнозира авторитетната компания за анализ на данни "Грейсноут" в справка, публикувана точно 100 дни преди най-големия спортен форум.

Във виртуалната таблица на "Грейсноут" за медалите, която е съставена въз основа на данни за резултатите от ключови световни и континентални състезания след олимпийските игри в Токио, САЩ са начело както по брой златни медали (39), така и по общ брой отличия (123).

Отборът на САЩ е №1 по медали на последните три олимпиади.

Според прогнозата на "Грейсноут" Китай ще запази втората си позиция с 89 отличия, от които 35 златни.

Отборът на Руския олимпийски комитет беше пети в таблицата по медали в Токио, но само няколко руснаци и беларуси ще се състезават в Париж като неутрални спортисти заради санкциите, въведени след нахлуването в Украйна.

"Почти всички руски и беларуски състезатели отсъстват от международни състезания от февруари 2022 г. насам. Всички, които участват в Париж 2024 г., без резултатите в този период, не могат да бъдат прогнозирани точно. Въпреки това изглежда, че участието на тези спортисти ще бъде ограничено и очакваме таблицата с медалите да бъде обичайното точно отражение", пишат от "Грейсноут".

Украйна, чиито спортисти трудно се подготвят за Игрите заради продължаващия конфликт у дома, според прогнозите ще спечели три златни и общо 13 медала в Париж.

Прогнозата обхваща първите 30 страни в класирането по медали. България е извън Топ 30. На игрите в Токио българският тим завърши точно на 30-о място с шест медала (3 златни, един сребърен и 2 бронзови).

Настоящата прогноза предвижда, че домакинът Франция ще увеличи значително броя на медалите си и почти ще утрои броя на златните отличия в сравнение с игрите в Токио. През този век Франция е печелила в между 15 и 19 спорта, но сега се прогнозират медали в 25 различни спорта, което е нов френски рекорд.

Очаква се на игрите в Париж през 2024 г. да са най-успешните за Франция от 1900 г. насам. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK