Радослав Костадинов: Крайно време е ромската общност да има свой представител в парламента!

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

Интервю с Радослав Костадинов - кандидат за народен представител в 1 МИР - Благоевград от КП "Граждански Блок":

Г-н Костадинов вие сте от ромски произход може ли да ни разкажете повече за себе си и как се стигна до включването ви в КП Граждански Блок?

Казвам се Радослав Костадинов на 37 години, родом от гр. Петрич, живущ в гр. Самоков. Семеен с едно дете. 

Завършил съм Бизнес мениджмънт в QA Roehampton University/London.

Председател на ромско сдружение "Бъдеще за ромската общност" . 

Включването ми в Граждански Блок стана след една случайна среща с г-н Иван Гешев, но както се казва: нищо случайно, не е случайно. След един по обширен разговор с г-н Гешев си дадох сметка, че има светлина в тунела. И аз като много хора бях заблуден от лошият и фалшив образ, който му бе създаден в медиите. Спечели ли ме с това, че е много земен, а не самозабравил се политик реещ се във висините, със своята харизма, интелигентност, ценностна система, идеи и каузи, в които вярва и защитава. И ето, че човек като мен, който не е бил политически засивим и се е отвращавал от политиката видя в Граждански Блок начело с г-н Гешев спасителния пояс за България!

Няма как да не ви попитам как включването на ром в листата ще помогне и не е ли това политически пиар?

Включването ми в листата е изцяло мое решение, защото знам, че само ром депутат ще познава, работи и защита интереса на РОМИТЕ!

С г-н Гешев сме обсъждали, че ромската общност е значителна част от населението на България и заслужава да има свой представител в парламента, който да разбира и да се ангажира с нейните специфични нужди и проблеми. Но пак повтарям, решението да се включа бе изцяло мое, защото не е нормално да нямаме свой представител от ромски произход, който да познава и ще защитава най-добре интереса на ромското общество, което е третото по численост след българското и турското.

Можете ли да конкретизирате каква ще е ролята на ромския депутат и до колко важна е тя според вас?

Наличието на ром депутат в парламента ще изпрати силен сигнал срещу дискриминацията и предразсъдъците. Това ще помогне за промяна на негативните стереотипи и ще насърчи толерантността и разбирателството в обществото.

По темата за равен достъп до образование и здравеопазване:

Ром депутат ще работи за подобряване на достъпа до качествено образование и здравеопазване за ромската общност, като настоява за целеви програми и политики, които да отговарят на специфичните нужди на ромите.

По темата икономическо развитие и социално включване:

Ром депутат ще подкрепя инициативи за икономическо развитие и социално включване на ромите, като насърчава създаването на работни места и програми за професионално обучение, които да помогнат за интеграцията на ромите в икономическия живот.

По темата гласност на ромските проблеми:

Наличието на ром депутат ще осигури, че проблемите на ромската общност ще бъдат обсъждани и вземани предвид при вземането на решения на национално ниво. Това ще гарантира, че гласът на ромите няма да бъде пренебрегван.

По темата укрепване на демокрацията:

Включването на представители от всички обществени групи, включително ромската общност, е ключово за една здрава и представителна демокрация. Ром депутат ще допринесе за по-голямо разнообразие и справедливост в политическата система.

Ром депутат ще служи като положителен пример за младите роми, показвайки им, че те също могат да достигнат високи позиции и да имат значимо влияние върху обществените дела.

По темата справедливост и равенство:

Крайно време е да се постигне по-голяма справедливост и равенство в българското общество. Наличието на ром депутат ще бъде стъпка към премахване на историческите неправди и неравенства, с които ромската общност се е сблъсквала.

По темата подобряване на междуетническите отношения:

Ром депутат ще играе ключова роля в подобряването на междуетническите отношения в страната, като насърчава диалога и сътрудничеството между различните етнически групи.

С тези аргументи, става ясно, че е крайно време да има ром депутат, който да работи за благото на ромската общност и за изграждането на по-справедливо и равноправно общество за всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//