Зарица Динкова: Туристическият сектор е моят отбор

Снимка: Министерство на туризма

Българският туристически сектор е все по-конкурентен

„Туристическият сектор е моят отбор в момента и аз ще продължа да правя всичко възможно той да просперира. Виждам че българският туристически сектор е все по-конкурентен, а той е базиран на иновации, устойчивост, на все по-високо качество и набляга на изживяванията, които туристите у нас преживяват“, каза министърът на туризма Зарица Динкова.

Министър Динкова подчерта, че благодарение на факта, че българският туристически продукт става все по-добър, популяризирането му е все по-видимо. „Въпросът е да сме все по-модерни по отношение на средствата за маркетинг и реклама, които използваме. Именно заради това направихме реформата в начина, по който се изразходват средствата за маркетинг и реклама по черноморските общини. С тази реформа самите общини могат да рекламират това, което смятат за свой най-голям плюс“, заяви още Динкова.

Министърът подчерта и икономическото значение на сектор „Туризъм“ не само за България, но и за Европейския съюз като цяло. „Но както виждаме той е изключително крехък по отношение на събития, свързани с мира, сигурността или пък природни катаклизми. Трябва да вървим към стабилност и устойчивост, затова и на предстоящата ни неформална среща на министрите в Брюксел ще бъде поставен въпросът относно възможностите за финансиране, защото туризмът е визитката на всяка страна“, каза още Зарица Динкова, като подчерта, че това е неизменно свързано с бранда, който налага страната ни.

„Адмирирам подхода на вицепремиера Мария Габриел относно „Бранд България“, той е структуриран, интелигентен и съвременен. Габриел търси ангажираност и резултати, включвайки всички заинтересовани институции в този процес“, подчерта Динкова и допълни, че брандът на една страна е съвкупност от история, икономика, производство и култура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK