Дрогиран блъсна пешеходка и избяга

Снимка: Infomreja.bg

Жената била транспортирана в болница

20-годишен шофьор от Видин, ударил пешеходка и напуснал местопроизшествието, е бил задържан в полицейския арест. На 5 май в 14.13 часа на тел.112 постъпил сигнал за ПТП в ж.к. „Вида“ – на пешеходна алея в междублоково пространство в близост до хранителен магазин и търговски център. Водач на товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ със софийска регистрация при маневра „заден ход“ ударил 58-годишна видинчанка и напуснал местопроизшествието.

Жената била транспортирана в болница, медиците констатирали фрактура на горен крайник. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда установили превозното средство и водача му - 20-годишен, с две години стаж. При тестване с дрегер пробата му не е отчела наличие на алкохол. Тестът с техническо средство за наличие на наркотични вещества е реагирал положително на амфетамин. 

На 8 май в 8.01 часа на тел.112 постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в Арчар. 38-годишна жителка на селото съобщила, че пресичайки пътното платно била ударена от лека кола. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследващите установили, че лек автомобил „Опел Зафира“ с видинска регистрация, управляван от 68-годишен местен жител – правоспособен водач, при потегляне от площада по ул. „Кирил и Методий“ е блъснал пресичащата пътното платно пешеходка.

Шофьорът спрял и останал на мястото. Жената била транспортирана в болница и настанена за наблюдение поради съмнение за комоцио. При тестване с дрегер пробата на водача не е отчела наличие на алкохол, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK