Лидерът на ГЕРБ в Белица е пуснат под гаранция след побой в заведение

Снимка: Infomreja.bg

Определението на въззивната инстанция е окончателно

Тричленен състав на Окръжния съд в Благоевград отмени определение на Районния съд в Разлог.

На лидера на ГЕРБ-Белица Иван Стойчев и Тодор Пандев бе наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“ и вместо нея благоевградския съд определи парична гаранция - по 2 500 лв. за всеки от обвиняемите.

Двамата бяха арестувани на 29 заради скандал в заведение в Белица и последвала съпротива срещу полицаи в Белица. Около 23:20 ч. на място са установени мъжете, които били във видимо нетрезво състояние.

Тодор Пандев се държал агресивно и отправял закани и обиди към клиентите и персонала на заведението. След устно предупреждение от страна на полицейските служители, Тодор Пандев нападнал с бутилка единия полицай и отправил словесни заплахи за живота и здравето му. При опит двамата мъже да бъдат задържани те оказали съпротива, като при извеждане от заведението на Тодор Пандев, неговият баща 65-годишният Иван Пандев, и Иван Стойчев, дърпали и блъскали полицай, който възпроизвел респектиращ изстрел със стоп патрон в безопасна посока.

   След преценка както на материалите в досъдебното производство, така и на възраженията и становищата на страните в процеса, състав на Благоевградския окръжен съд посочи, че не се съгласява с извода на първоинстанционния съд, че от гласните доказателствени средства, изслушани в хода на досъдебното производство, може да се направи обоснован извод за реализация на инкриминирания състав “закана с убийство” по чл. 144, ал. 3, т. 1 от НК.

Окръжните съдии прецениха, че е налице обосновано предположение лицата да са съпричастни в престъпленията по чл. 325, ал. 2 НК и чл. 269, ал. 1 НК. Според въззивния състав с висока степен на сигурност не е налице опасност от укриване на обвиняемите, както не е реална и опасността, те да извършат престъпление, като база за този извод е това, че и двете лица са с чисто съдебно минало, в хода на разследването са разпитани голяма част от свидетелите, поради и което не може да се допусне, че могат да осъществят престъпен състав, насочен срещу правосъдието.

Определението не подлежи на обжалване, съобщават от съда.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK