Измениха мярката на обвиняем в блудство! Плаща парична гаранция

Снимка: Infomreja.bg

Гаранцията е в размер на 1000 лв.

Окръжен съд – Кюстендил отмени протоколно определение на Районен съд – Кюстендил, с което е взета мярка за неотклонение -  „Домашен арест“, по отношение на 48- годишен обвиняем за блудство / чл. 150, ал.1 от НК /, като вместо нея постанови: взема мярка за неотклонение – „Парична гаранция“ в размер на 1 000 лв.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се формира извод на съпричастност на обвиняемия към престъпното деяние. Окръжен съд - Кюстендил счита, че не са налице останалите две предпоставки по чл.63, ал.1 от НПК, а именно „реална опасност от извършване на друго престъпление от обвиняемия или да се укрие“. Така приема съдът, предвид чистото съдебно минало на обвиняемия В. К., възрастта му и трудовата дейност, постоянния адрес, поведението му непосредствено след деянието, характеристичните данни.

Съдът указва освобождаване на обвиняемия от изпълнение на мярката за неотклонение „Домашен арест“ след внасянето на гаранцията в пари, в размер на 1 000 лв. Определението е окончателно, съобщават от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK