Избягалият затворник Владимир Пелов е убитият при стрелбата в Ботевград

Снимка: БГНЕС

Избягалият затворник Владимир Пелов е убит при стрелбата късно снощи в центъра на Ботевград. Той е прострелян с 4 куршума от Марио Панчев. 40-годишният криминално проявен мъж също е прострелян и е приет в болница "Пирогов" в София, пише БГНЕС.

Двамата имали стара вражда. Идентификацията на Пелов се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му е отказал да го разпознае. Стрелбата е станала около 23 часа. Пелов е издъхнал веднага.

Към 8.00 часа тази сутрин първият оглед на място в центъра на Ботевград е приключил и общински работници започнаха да разчистват полицейските ленти.

Д-р Георгиев от „Пирогов” съобщи, че състоянието на ранения Марио Панчев е изключително тежко. Докаран е в спешния институт в София в шоково състояния с огнестрелна рана в горната част на корема.

В момента е на апаратна вентилация, мъжът е опериран. Има засягания на вътрешни органи и кръвоизливи в корема, които са спрени. Предстои му сериозно лечение. За прогноза е рано. Мъжът е изведен от операционната призори, съобщи д-р Георгиев.

Владимир Пелов осъществи зрелищно бягство в началото на април заедно със съучастника си Радостин Колев през централния вход на Софийския централен затвор, използвайки внесено отвън огнестрелно оръжие. Оттогава двете лица се издирваха. Пелов бе осъден на лишаване от свобода в размер на 30 години за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK