Киев под ракетна атака след 44-дневна пауза

Снимка: БГНЕС

Военновъздушните сили на Украйна отчитат 31 свалени ракети

Тази нощ руската армия е атакувала Киев с ракети - две балистични ракети "Искандер-М" и "Кинжал", както и 29 крилати ракети Х-101/Х-555, които са пуснати от 11 стратегически бомбардировача Ту-95. Районите на изстрелване на ракетите са Пусков-Волгодонск и Енгелс, така че Киев е атакуван от северна посока. Въздушната тревога продължи повече от три часа.

Атаката идва ден, след като се появи информацията за украинска атака с дронове към Енгелс, където се намира авиобаза на стратегическата авиация. Именно тя е използвана, за да бъде ударена столицата на Украйна тази нощ.

По последни данни, предоставени от военната администрация, 12 души са пострадали тази нощ в Киев, няма информация за загинали. В Шевченския район на столицата е засегнат многоетажен жилищен дом, както и частна къща. Блок е засегнат от отломки и в Святощинския район, в Подолски отломки от ракети са паднали в промишлен район, като са предизвикали пожар. Втори пожар е засегнал трансформаторна станция.

Военновъздушните сили на Украйна отчитат 31 свалени ракети.

Това е първият удар по столицата след 44-дневна пауза. Ожесточаването на атаките по Украйна е очаквано и предвиждано от наблюдателите след "успешното преизбиране" на руския президент Владимир Путин за в мандат. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK