Бивш шеф на ЦСКА скочи на играчи, треньори и легенди

Снимка: БГНЕС

Тодоров: Много малко бяха хората, които спестиха нещо на ЦСКА

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров разказа как е преговарял с бивши футболисти, треньори и легенди на "червените", за да спаси лиценза на клуба. Той говори в подкаста ТikiTalks+.

"Имах 47 вътрешни дела, повечето трудово-правни, и 22 международни. Смятайте колко казуса трябваше да разглеждам на ден, да говоря и предоговарям. С една голяма част успяхме.

Ето - един Мораеш. Такива легенди слушам от феновете, че той едва ли не умирал за ЦСКА. Когато започнах да преговарям с него за средствата, той каза: "Ей там е адвокатът ми". По договор трябваше да получи някакъв процент от трансфера му в Шахтьор. Казах му, че мога да му дам някакви средства и го моля да махнем огромните начислени лихви. И да предоговорим във времето лека-полека да му изплащаме парите, защото нямаме такива огромни суми. Той каза: "Не ме интересува! Там е адвокатът ми, разбирайте се с него. Въобще не ме занимавайте, искам си парите. С лихвите до стотинка". Това е.

Той беше последният човек, с когото успях да се договоря, за да спася лиценза. Това е 2014 г. С много хора имахме проблеми. В интерес на истината повечето български футболисти влизаха в положение и се разбирахме - за сумите, които искаха да получат. Но чужденците - абсурд. Даже не искаха да разговаряме - пращаха ме към агент, адвокат и т.н. Довиждане.

С Павел Дочев също имахме дълги преговори, и с неговите адвокати. В крайна сметка всичко му изплатихме на Павел Дочев. Той не знам колко време беше треньор - за два-три месеца, но си искаше всички неустойки по договора, както и лихвите по неустойките. Мисля, че договорът му беше подписан с германски паспорт, да. На Стойчо Младенов изплатихме каквото имаше да се изплаща.

Да не говорим даже и за легендите. Паро Никодимов и другите също пуснаха да си искат парите в Лицензионната комисия и т.н. Въобще много малко бяха хората, които спестиха нещо на ЦСКА. Въпреки че апелът ми беше дайте да спасим клуба. Ако легендите и футболистите, на които ЦСКА е дал трамплина към големия футбол, не проявят това желание, кой да го прояви...", завърши бившият шеф на "червените". /Топспорт/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//