Защо задържаха Стоянов? Заради Шурейгейт или за неправилно паркиране

Снимка: Бърд

Румен Спецов: Като общество трябва да проявяваме нулева толерантност към агресията

За нулева толерантност към агресията, призова изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод медийни публикации, според които служител на НАП е заплашен с оръжие от журналиста Димитър Стоянов на 22 април на улица в столичния кв. „Хаджи Димитър“.

По първоначална информация, конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране. Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство и заплаха с оръжие, съобщават от Пресцентъра на МВР, от който разпространиха кадри.

„Заставам зад всеки честен и доблестен служител в НАП. Дейността на приходната агенция е част от националната сигурност на страната и е недопустимо служителите й да стават обект на заплахи и агресия. Очаквам от органите по разследването да установят обективната истина по случая“, заяви Румен Спецов и призова да не се политизира случая, каквито опити са били правени през последните часове.  

Днес в страницата на BIRD.BG написаха:

 

Какво се случи вчера с Димитър Стоянов? #Шурейгейт:

Някакъв непознат тип във видимо нетрезво състояние го напада вербално и физически докато пазарува с жена си. Напада го в гръб. Митко има законно оръжие и по време на свадата го е извадил, за да респектира нападателя. Това става към 15 ч. След това Митко отива в предаването Алтернативата. Оттам отива в Пирогов, защото нападателя го е ранил по главата. Междувременно нападателят подава жалба. В полицията се представил за данъчен. Полицаите арестуват Митко в Пирогов. Вземат му оръжието и телефона. Посред нощ обискират и дома му, но успяхме да спасим компютъра.

Всичко това се случва докато финализираме разследващ материал, в който е описано как шуреят на #министър #КалинСтоянов, който е бивш полицай и бивш данъчен, през 2021 г. е рекетирал търговец в униформа на #НАП. И до момента шуреят на министъра /на име Шурелов/ убягва на правосъдието! Митко обаче е в ареста.

Вчера Атанас Чобанов написа:

#Шурейгейт

На 05.08 2021 г. полицаи задържат в Бургас Георги Шурелов. Той се представял за данъчен и рекетирал местен бизнесмен. В жилището му и в колата му са открити баджове на НАП и бланки на агенцията.

Георги Шурелов е бивш служител на НАП и МВР.

Георги Шурелов се измъква от правосъдието.

Георги Шурелов е ЗЕТ на Калин Стоянов, тогава шеф на ГДБОП, а сега министър на МВР. Мъж на сестра му. Калин Стоянов е ШУРЕЙ на Шурелов.

Докато разследвахме това, нашият колега Димитър Стоянов беше задържан от МВР защото бил нападнал някакъв нетрезв тип, който обаче бил служител на НАП.

Всъщност Митко е нападнат от пияндето, но сега той е в ареста на свинската държава.

Кое не е ясно?

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//