Шефът на СДВР: Димитър Стоянов е отишъл в „Пирогов“ 6 часа след инцидента

Снимка: БТА

Съпругата му е подала жалба вчера

„Във връзка със случая от последните дни искам да заявя, че на 22 април в квартал „Хаджи Димитър“ на ул. „Васил Петлежков“ на тел. 112 е подаден сигнал за възникнал скандал между двама мъже. Сигналът е за това е подаден около 18 часа на телефон 112 от 40-годишен мъж. Той е съобщил, че е бил заплашен с оръжие и се страхува за живота си“, разказа директорът на СДВР - Любомир Николов.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни работи от служителите на Пето РУ на МВР в столицата. Прегледани са видиозаписите от камерата в района на скандала и е установено, че евентуалният извършител е именно Димитър Стоянов.

След установяването на лицето, колегите са го потърсили по телефона с цел да го призоват в пето РУ на МВР за даването на обяснения, но същият е заявил, че ще отиде, след като се освидетелства в „Пирогов“. Неговото освидетелстване обаче е отнело твърде много време. След направената справка в „Пирогов“ полицаите установяват, че няма такъв посетител и се насочват към болницата, за да установят дали такова лице се е явило за освидетелстване, каза още шефът на СДВР.

Той заяви, че Стоянов е издирен от органите на реда и му е позволено да се освидетелства в болницата в присъствието на дежурен полицай. Това става около 22 ч. на 22 април.

„Това е една ежедневна и рутинна дейност на служителите в СДВР. Тя се прави по протокол, има си процедура. Тя не зависи от това, кое лице е обект на сигнала или срещу кого е подаден този сигнал“, поясни още той, заявявайки, че това е рутинен случай, дори и при задържане на пияни водачи, които след това се предават на прокуратурата.

Стоянов е задържан след прегледа.

Причината за конфликта следва да се установи тепърва, а по първоначални данни той е възникнал заради паркомясто в района на улицата.

Димитър Стоянов е с повдигнати обвиненията за хулиганска проява и за заплаха с убийство.

Съпругата на Димитър Стоянов вчера също е подала жалба в Пето РУ на МВР. Тепърва обаче ще се преценява дали тя да бъде приобщена към настоящото досъдебно производство, или да се направи нова проверка с повдигането на ново обвинение.

„По досъдебното производство са разпитани двама души. Няма подадени сигнали, че служителят на НАП, който е бил заплашен с пистолет, е бил агресивен и към други хора в квартала“, поясни и шефът на Пето РУ на МВР в столицата.

С разрешение на прокуратурата е публикуван целият запис от охранителната камера. При пристигане на полицаите на мястото, са използвали записа само с откъса, при който Стоянов вади оръжието. Впоследствие са иззети пълният запис от камерата, която е снимала от прилежащ блок.

Димитър Стоянов не е обяснил защо се е забавил 6 часа – от скандала, до отиването му в „Пирогов“. Според шефа на СДВР – „вероятно е имал ангажименти“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//