Забраняват разкриването на болници до утвърждаване на новата здравна карта

Снимка: МС

Това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание

В оставащите дни ще мобилизираме всички усилия на правителството да придвижим най-важните решения в полза на хората и на бизнеса – дори в среда на предизборна кампания, без редовен кабинет. Здравеопазването е от ключовите области, които не трябва да падат жертва на политическата нестабилност. Това заяви премиерът акад. Николай Денков в началото на правителственото заседание, съобщават от правителственат аинформационна служба.

Министър-председателят заяви, че в изпълнение на управленската програма на правителството, ще бъдат предложени важни промени в Закона за лечебните заведения, с което се въвеждат забрана за разкриване на нови болници - до утвърждаване на новата Национална здравна карта. Той припомни, че последната Национална здравна карта е изготвена преди 6 години.

При сегашната ситуация, в която няма ограничения за разкриване на нови болници, в някои региони и области се оказваме с ненужно много болнични легла на фона на липсващ персонал, а в други области хората имат силно ограничен достъп до болнични грижи. Със законопроекта, който се одобрява днес и ще бъде предложен на Народното събрание, ще бъде дадена възможност на НЗОК да планира максимално ефективно ресурсите си, спрямо реалните нужди на хората.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK