МРРБ удължи срока за кандидатстване по програмата за саниране

Снимка: Infomreja.bg

Документи се подават до 29 февруари

Министерството на регионалното развитие и благоустройството удължи до 29.02.2024 г. срока за приемане на документи за кандидатстване по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“, финансирана от Европейски съюз по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Община Благоевград.

В тази връзка Сдруженията на собственици, които желаят да участват в процедурата, имат възможност да внесат изискуемите документи в Деловодството на община Благоевград всеки делничен ден в рамките на работното време (08:00 ч. – 18.00 часа) до 20.02.2024 г. включително.

Документите за кандидатстване включват Заявление (по образец) и съответните приложения, както и техническа документация в т. ч архитектурно заснемане, обследване за енергийна ефективност, придружено от валиден сертификат за енергийни характеристики, обследване за установяване на техническите характеристики и технически паспорт на сградата. Техническата документация, изготвена за целите на кандидатстване по Етап I на процедурата, може да бъде използвана от Сдруженията при подаване на заявления за участие и по Етап II.

Насоките за кандидатстване и образците на документи са публикувани на официалната страница на Община Благоевград и са достъпни на следния интернет адрес: https://www.blagoevgrad.bg/events/podkrepa-za-ustoichivo-energiino-obnoviavane-na-jilishtniia-sgraden-fond-etap-ii.

Допълнителна информация и разяснения по процедурата гражданите могат да получат в Областниия информационен център, на адрес: пл. "Георги Измирлиев-Македончето" №5, телефони за връзка: 0893 336728, 0893 405768; 0893 336727, или e-mail: [email protected].

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK