С първа копка започна изпълнението на проекта за допълнително водоснабдяване в Катрище

Снимки: Община Кюстендил

Кметът инж. Огнян Атанасов посочи, че още от първия ден, в който е встъпил в длъжност е подел финализирането на проекта

Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов и управителят на „Кюстендилска вода“ ЕООД Марио Нешев направиха символична първа копка на проекта „Допълнително водоснабдяване на с. Катрище, община Кюстендил“ с трасе от водохващане от с. Горна Гращица до каптажно водохващане „Извево“.

„Днес е хубав ден за село Катрище, поставихме началото на решаването на дългогодишен проблем за селото“, с тези думи се обърна към присъстващите жители Марио Нешев.

„Така ще позволим селото да има нормално водоснабдяване, по този начин изпълняваме ангажиментите, които сме поели към Асоциацията по ВиК, към населението и към кмета на община Кюстендил. Надявам се жителите на село Катрище, знаейки предишното положение, да се отнасят отговорно към ползването на водата през предстоящите горещи дни. Знаете, че водата е ресурс, който на моменти  не го ценим и пестим, само когато го загубим тогава го оценяваме“, каза още Нешев.

Кметът инж. Огнян Атанасов посочи, че още от първия ден, в който е встъпил в длъжност е подел финализирането на проекта, защото това е сериозен проблем, оставен без решение повече от 2 години.

„С бързи темпове успяхме да извадим разрешението за строеж, което е вече в сила и може да започне изграждането на допълнителното трасе с дължина от 1 210 линейни метра, с което да осигурим водоснабдяването в село Катрище“, каза инж. Атанасов.

Към момента е обявена обществена поръчка за изготвяне на геоложко и хидроложко проучване за реконструкция на водовземното съоръжение за питейни води за селата Катрище, Таваличево и Горна Гращица. В резултат проблемът с водоподаването ще се реши трайно, защото към момента и съседните села изпитват проблеми с водата.

„Още веднъж благодарен съм на ръководството на „Кюстендилска вода“, с които работим в добър синхрон. Инвестицията, която ще направи дружеството тук ще бъде изключително полезна за жителите на Катрище. Доста хора се принудиха и не си ползват къщите през летния сезон в селото“, заяви още инж. Атанасов.

„Вярвам, че подобно сътрудничество както с кмета на община Кюстендил, така и с останалите кметове и подобен начин за взаимодействие ще доведе до положителни резултати по решаване на натрупани с години проблеми в цялата област“, посочи още управителят на „Кюстендилска вода“ ЕООД.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK