С шествие отбелязаха 24 май в Кюстендил (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

С шествие, което премина по централния бул. „България“ и стигна до площад „Велбъжд“, бе отбелязан 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в Кюстендил.

По традиция в шествието се включиха училища, детски градини и читалища на територията на общината. Тържественото честване уважиха с присъствие кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, областният управител Виктор Янев, председателят на ОбС – Кюстендил Михаела Крумова, началникът на Регионалното управление на образованието Радостина Новакова и други.

Празничен поздрав към присъстващите отправи кметът Петър Паунов. „Днес е денят, в който отбелязваме най-голямата българска победа. Победа в резултат на делото на светите равноапостоли Кирил и Методий, чието дело и до ден-днешен е символ както на борбите ни за Освобождение, така и на последващите битки за църковна независимост.

На днешния ден по традиция цялата българска общественост смирено прекланя глави пред благородните усилия на всички учители, педагози, възпитатели и културни дейци. Те нито за миг, следвайки стъпките на светите братя, не се поколебаха да посветят живота си на вас на вашето бъдеще и успехи и превърнаха училището в този свещен храм на знанието и обичта, в който вие можете да растете безкрайно щастливи и носете това чувство винаги с вас.

Където и да бъдете като успешни творци, предприемачи, учени и управленци, само тази любов ще ви направи истински щастливи, за радост и гордост на всички, които ви обичат, за достойнство и преуспяване на правословна България. Честит празник!“, каза с словото си градоначалникът на Кюстендил.

Изпълненията на ВГ „Бъркотия“ при НУ „Св. Климент Охридски“ бяха специален поздрав за всички, които уважиха празника и бяха част от невероятната атмосфера.

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK