Общински съветници от Берово се срещнаха с колегите си от Струмяни

Снимка: Община Струмяни

Обсъдиха партньорството си

Община Струмяни впроведе работна среща с цел обмяна на опит между представители на местния Общински съвет и колегите им от Берово.

Срещата бе осъществена по инициатива на двамата градоначалници и председателите на общинските съвети на двете партньорски общини, с идеята дългогодишното партньорство да продължи да се развива в различни направления и посоки – на културно ниво, в икономическа посока, административно усъвършенстване, спортно и образователно взаимодействие и други.

На срещата присъстваха -Емил Илиев, председателят на ОбС - Струмяни, Севделина Траянова, кметове и кметски наместници от българската община, както и градоначалникът на Звонко Пекевски, ръководителят на беровския ОбС - Мария Буровска и представители от него.

На проведената работна среща бяха обсъдени въпроси относно развитието на двата региона, най-вече бъдещи проектни партньорства за програмен период 2023-2027 г.

Най-важният инфраструктурен проект – отварянето на граничния контролно-пропускателен пункт – Клепало-Берово, проекти, свързани с комуналната инфраструктура и икономическото развитие, образование, здравеопазване, култура и други важни аспекти за местната общност. Важно е за представителите на двата общински съвета да си сътрудничат и да обменят опит и идеи за подобряване на условията за живот в съответните общини.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK