Трима педагози от Кюстендил с награди от конкурса „Учител на годината 2024“

Снимки: СБУ и личен архив

Сред отличените е и директорът на НУ "Св. Климент Охридски" - Кюстендил, Евелина Димитрова

В навечерието на 11 май – денят, в който православната църква почита Светите равноапостолни и славянобългарски просветители Кирил и Методий и тяхното величаво дело, Синдикатът на българските учители, верен на традициите си, за 27-а поредна година отличи най-достойните и заслужили училители в престижния си Национален конкурс „Учител на годината“.

Заключителният етап се състоя в столичния хотел "Балкан " в присъствието на президента на Република  България, Румен Радев, зам.-министъра на МОН Емилия Лазарова, бивши министри на образованието и науката, много учители и синдикалисти.

Сред 70 номинирани в 10 направления бяха и трима учители от Кюстендил, които се наредиха до най-достойните преподаватели.

В направление „Млад учител“ с голямата награда „Учител на годината“ бе удостоена Марина Дамянова, учител по математика в ПМГ "Проф. Емануил Иванов", чийто възпитаник е и работи от 3 години в гимназията.  

Наградата на председателя на СБУ получиха: Евелина Димитрова - директор на НУ "Св. Климент Охридски" - Кюстендил, и Ирена Траянова - педагогически съветник в ПГИМ Кюстендил. 

 

КОМЕНТАРИ

Милена Стоянова07:24 - 16.05.2024
Уникална!!Поздравления!!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK

//