Няма лекари: Детска болница в Гърция спира операциите

Снимка: ВМА

Не достигат предимно анестезиолози и помощен персонал

Детската болница "Аглая Кириаку" обяви, че от 12 февруари няма да може да извършва редовни операции поради критичен недостиг на персонал, съобщава news.bg..

Операции ще се извършват само при "критични спешни случаи, поради липса на персонал, по-специално на лекари анестезиолози, както и на помощен персонал", се казва в изявление на хирургичното отделение на болницата, цитирано от гръцките медии.

"Детската болница "Аглая Кириаку" редува смените си с детската болница "Агия София" на всеки 15 дни в месеца. Въпреки големия брой случаи, провеждани в нейните операционни зали, от известно време насам тя изпитва проблем поради недостиг на персонал", се казва в изявлението.

Проблемът съществува от няколко месеца и властите са били предупредени за него.

"Програмата за планови операции е в застой, като хирургичните клиники вече не са в състояние да предоставят услугите си, нито образователната си дейност, тъй като работят само две от 10-те операционни зали на болницата."

Неотдавнашното пенсиониране на двама лекари допълнително е принудило активния персонал да работи непрекъснато през работно време. Въпреки призивите на хирургичния екип за осигуряване на допълнителен персонал, не са предприети никакви действия нито от страна на администрацията на болницата, нито от 1-ви здравен район на Атика.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK