С множество инициативи СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Дупница, отбеляза своя патронен празник

Снимки: СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница

С множество инициативи, в които се включиха учениците от I до XII клас, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Дупница, отбеляза своя патронен празник.

Възпитаниците на учебното заведение участваха в конкурси за рисунка и литературни творби, изработиха компютърни графики и макети на възрожденски къщи, направиха книжка със стихотворения, презентации за Паисий Хилендарски и други. Училището беше украсено с рисунки, колажи и изложбени кътове.

Гост на празника беше заместник-областният управител Райчо Цветин, който поздрави учителите и учениците и им пожела където и да ходят по света, да не забравят родното училище и България.

Той връчи сертификати на участниците от училището в кръгла маса на тема: „Гражданската активност на българите – успехи, проблеми и перспективи“.

Директорът на учебното заведение - Виолета Инкьова, награди с грамоти и медали участниците в спортните турнири, посветени на патронния празник.
Поздрав за всички бяха изпълненията на вокалната група, мажоретния състав и Денс машин.

Празничен час на класа проведоха всички класове. Бяха включени беседи за народните будители и ролята им в историческото развитие на България, за съвременните просветители, за училището днес.

В библиотеката на читалище „Зора“ се проведе урок по родолюбие и представяне на реферата „Димитър Бисеров – радетел за просвета и книжнина в Дупница и околията“.

Празникът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, се превръща в личен празник на всеки, който по някакъв начин се е докоснал до нещо, свързано с него.

Не само защото носи името на първия български възрожденец, но и защото това е място, което кипи от детска глъч, от учителски ентусиазъм и родителска подкрепа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK