Започна втората учебна година за децата от Детското полицейско управление в Бобов дол

Снимка: ОДМВР - Кюстендил

В програмата до края на учебната годината ще се работи по различни теми, като заниманията се водят от служители на РУ Бобов дол

Децата от 5-и клас в ОУ „Никола Вапцаров“ в Бобов дол стартираха новата учебна година вчера. Обучението е за период от две години. Началото бе през миналата учебна година и ще приключи до края на тази, съобщават от пресцентъра на ОДМВР - Кюстендил.

Целта на обучението е децата да научат повече за ролите в екипната дейност- какво е екип, начините за изграждане на екипи, моделите за вземане на решения, умения да се дискутира, методи за решавана на спорове.

В програмата до края на учебната годината ще се работи по различни теми, като заниманията се водят от служители на РУ Бобов дол, като широко е застъпена и темата за пътната безопасност. 

В програмата са включени занятия с представители на Българския червен кръст- оказване на първа долекарска помощ, вредата от алкохола и тютюнопушенето, Районната служба „Пожарна безопасност и защитна на населението”- действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK