Разкриха наркооранжерия, изградена в бивша мандра в Радомирско

Снимки: МВР

Иззети са над 350 растения в различен стадий на развитие, двама мъже са задържани до 24 часа

Специализираната полицейска операция срещу наркопроизводството и наркоразпространението е проведена днес в Радомирско, съобщават от пресцентъра на МВР.

В действията се включили служители от група „Криминална полиция“ при РУ – Радомир и на сектор „Специални тактически действия“ в ОДМВР – Перник. В хода на акцията криминалистите извършили проверка в стопански двор в село Долна Диканя и в сградата на бивша мандра разкрили четири помещения, пригодени за отглеждане на растения от рода на конопа - специално оборудвани с лампи, климатици и с изградена вентилация.

При процесуално-следствените действия са иззети общо над 370 растения, някои от които със съцветия, други – без, както и около 200 по-малки, тип разсад. В други помещения на сградата са открити употребявани лампи, празни туби от препарати и чували с торфо-почвена смес.

С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани установените в имота двама мъже – 49-годишен столичанин и 55-годишен от Приморско. По случая е образувано бързо производство.

Предстои материалите по случая да бъдат докладвани в Районна прокуратура - Перник. Действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//