За домашно насилие: Кюстендилец се сдоби с пробация, след като би жена си

Снимка: Infomreja.bg

Подсъдимият се признава за виновен

Районен съд – Кюстендил определи наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца, по отношение на обвиняем, който се призна за виновен, за причиняване на лека телесна повреда, в условията на домашно насилие. Съдът одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура и защитата.

Подсъдимият С. Б. се признава за виновен за това, че на 20.10.2023 г. в гр. Кюстендил на стълбите на 6 - ти и 7 - ми етаж в блок в жк. „Г….“ в условията на домашно насилие, чрез нанасяне на удари с ръка по главата на пострадалата й е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в болка и страдание, а именно - мекотъканни контузии на главата и шията в тилно - шийната област - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а във вр. с чл. 130, ал. 2 от НК. Подсъдимият С. Б. ще изтърпи наказание „пробация”, изразяваща се в следните пробационни мерки: „задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично; „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 6 месеца.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът отмени взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение „подписка“. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7 – дневен срок, съобщават от пресцентъра на съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//