С 6 млн. и 400 хил. лв. подменят цялостно водопроводната мрежа в Самораново

Снимка: Infomreja.bg

Кметът д-р Първан Дангов: Няма как ВиК - Дупница да бъде оздравена

„Аз съм гласувал „за“ ефективното влизане на „Кюстендилска вода“ в община Дупница с ясното съзнание, че във времевия хоризонт на този мандат ще бъде реализирана инвестиция във ВиК сектора от 30 до 50 млн. лв.

Някои казват, че Дупница не била защитила нищо, само че това не е така. Условието беше да имаме влезли в сила разрешителни за строеж, но имахме само две от предишното ръководство – ремонт и реконструкция на стадион „Бончук“ и водопровода в Джерман.

Няма нито един проект с разрешително във ВиК сектора. В Бюджета има 1 млн. лв. за проектиране , като първите проекти вече са факт“, съобщи на пресконференция кметът на Дупница д-р Първан Дангов.

Тоя обяви, че е стартирала процедурата за проектиране на водопроводната мрежа в Самораново, предстои Общината да приеме проекта, да бъде издадено разрешително за строеж, като само за Самораново стойността е 6 млн. и 400 хил. лв. – средства за цялостна подмяна на водопроводната мрежа, което ще бъде заложено в програмата на „Кюстендилска вода“.

Довеждащият водопровод за затворническото общежитие в Самораново е друг проект, който е на стойност 300 хил. лв., ремонтът и реконструкцията на улица „Лотовица “, със оразмеряване на канала е третият проект, чиято стойност е близо 600 хил. лв.

Общите инвестиции само за тази година са 30 млн. лв.

„Предполагам, че след тези мои думи ще ми бъде поискана оставката от ОбС-Дупница, затова, че не съм гласувал против „Кюстендилска вода“ да оперира на територията на Дупница. Аз съм защитил интересите на общината, защото съм за политиката на държавата и европейските инвестиции във ВиК – сектора.

Правилата на Европа са такива – окрупняване на ВиК дружествата, Асоциации, тоест всички заедно на разрешаваме проблемите на нашите съграждани“, заяви д-р Дангов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK