Концерт на Дуо Радионови пред кюстендилска публика

Снимка: Читалище "Братство"

Дуо Радионови осъществява активна концертна дейност в страната и чужбина

На 10 май 2022 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869“ - Кюстендил, ще се проведе Класически концерт на Дуо Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано.

Йосиф Радионов - самороден талант, в съчетание с изискан вкус и космополитност, заедно със съзнанието за принадлежност към българската национална традиция – това са само част от характерните черти на личността и творческия стил на един от най-обичаните активно концертиращи български артисти-инструменталисти, цигулар и педагог. Започва да учи цигулка от ранна детска възраст, а след това завършва Българската държавна консерватория (днес НМА „Проф. Панчо Владигеров“), където учи най-напред при Леон Суружон, а след това се дипломира в класа на един от доайените на българската цигулкова школа проф. Владимир Аврамов. 

Като концертиращ артист-инструменталист Йосиф Радионов е бил солист на всички български камерни и симфонични оркестри, както и на именити състави като I Solisti Veneti – Италия; Händel-Festspiele Halle, Германия; Операта в Ница, Франция; Gewandhaus – Лайпциг; Московска консерватория; Suntory Hall – Токио; Филхармония на Чикаго, САЩ; Национален оркестър – Колумбия и много други, а като оркестров музикант той е концертмайстор на Софийската филхармония между 1981 и 1992 г.

Повече от четири десетилетия, от 1975 г. – Йосиф Радионов неизменно работи и в областта на музикалната педагогика, а много от неговите възпитаници днес са успешно реализирани музиканти у нас и в чужбина, както и носители на национални и международни отличия.

Зорница Радионова - пианистка, завършила е Държавната музикална академия „Панчо Владигеров”. Репертоарът й включва виртуозни изпълнения на творби на Шопен, Брамс, Чайковски, Равел и др. Зорница Радионова има солови записи в Националното радио и телевизия, както и компактдискове със съвременна българска и немска музика. Тя е активен концертант и педагог в Националната музикална академия.

Дуо Радионови осъществява активна концертна дейност в страната и чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK