„Шивачки” и „Шменти капели” тази вечер и утре в "Пристигащо кино"

снимка: Община Благоевград

В две поредни вечери гражданите на Благоевград ще могат да гледат отново български филми на „Пристигащото кино” на Андрей Слабаков. „Операция Шменти капели”  и „Шивачки” са хитовете, които ще бъдат излъчени съответно на 28 и 29 септември от 19.00 часа в големия салон на Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

Тази вечер кинолентата ще завърти комедията на Владислав Карамфилов (Влади Въргала) - „Операция Шменти капели”. Една кримка за обикновения човек, когото никой не успява да разбере, филм за нашето време, и неговите престъпления.

Фаворитът на американската публика на Шестият фестивал на българското кино в Ню Йорк през април 2008 г. - „Шивачки”, ще могат да гледат благоевградчани в събота – 29 септември. Филмът е отличен за оригинален сценарий, режисура, операторско майсторство и е обявен през 2007 г. за най-добра кинолента. Елен Колева получава приза и за най-добра актриса.

Началният час и за двете  прожекции е 19.00 часа. Мястото - големия салон на Драматичен театър – Благоевград. Вход свободен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK