Румен Радев очаква подводни камъни за служебния кабинет

Снимка: Infomreja.bg

Радев обясни, че опциите за служебен министър-председател са стеснени

Така както бяха изготвени промените в Конституцията, всякакви подводни камъни могат да се появяват в процеса по назначаване на служебно правителство. Ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на Конституцията, независимо колко лоши са промените. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти относно консултациите, които прави с възможните кандидати за служебни премиер по "домовата книга", пише news.bg.

Радев обясни, че опциите за служебен министър-председател са стеснени.

"Опциите са изключително стеснени. Виждате, че има редица проблеми и по отношение на съвместимост. Така, както бяха изготвени тези промени, всякакви подводни камъни могат да се появат в този процес. Аз вече заявих, че ще направя всичко възможно да изпълня изискванията на конституцията, независимо колко лоши са тези промени", коментира президентът.

Румен Радев призова медиите да изчакат преди да обяви кандидатът си за служебен премиер.

"Разговорите вървят съвсем спокойно, конструктивно, но нека ви споделя за моя избор едва, когато приключат всички срещи."

Коментарът си той направи, след като участва на национална конференция на тема "20 години България в НАТО. Защото заедно сме по-силни".

министри от кабинета коментираха бъдещето на служебното правителство и своето собствено.

Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи в оставка:

"Смятам, че е от полза на държавата да няма безвремие, но това не означава да бъдат претупвани неща и няма яснота за следващите стъпки. Така че за мен водещо е да има яснота. Това, което знам е, че до ден последен на това правителство ще бъда вицепремиер и министър на външните работи и ще продължа да си върша съвестно работата".

Тодор Тагарев, министър на отбраната в оставка:

"При положение, че не успяха да се договарят за редовно правителство, което беше най-добрият вариант, сега поне бързо да бъде създадено служебно правителство и да си минем през всички процедури и да търсим отново едно трайно стабилно решение. Ситуацията в сферата на сигурността е толкова сложна, че не можем да си позволим да останем в безтегловност за дълго".

Калин Стоянов, вътрешен министър в оставка:

"На който и да му се наложи да организира избори, основното нещо, което трябва да свърши, е те да бъдат честни и спокойни".

Богдан Богданов, икономически министър в оставка:

"Работим към момента да си изпълним задачите, които са ни по план, така че планове допълнително не правим".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK