Борисов: Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за лидерите на ПП-ДБ

Снимка: БТА

Той каза, че правителство могло да има

Не мога да си изкривя душата и да кажа нещо лошо за Христо Иванов, за Атанасов, за Петков, за Василев, които 9 месеца сме защитавали едни и същи каузи, едни и същи минстри и политики и всички сме казвали, че сме свършили добри неща.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Петък, събота, неделя можеше да имаме правителство и понеделник сутрин да го гласуваме.

Аз проявих разбиране, че без Асен Василев не може да има правителство - сиреч ПП няма как да се откажат от него - първи компромис. Втори компромис - енергетиката, трети компромис - отбраната - зачеркнах собственоръчно тези имена. Четвърти компромис - електронното управление. И те продължиха до последно, да не повтарям двата разговора в Министерски съвет на Денков и Габриел, да настояват за МВР. Знаейки че по този начин, излизайки аз от тези преговори, съсипвам ГЕРБ и вече почвате вие - "Навел се!", "Клекнал!" и всичките глупости. В единия случай казват "Бойко, помогни ни", в друг "Бойко е виновен". Направихме всичко необходимо да имаме правителство в понеделник. Това ли е бягство? ДПС не е участвало в нито един момент в преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. По отношение на съдебната реформа ГЕРБ е подкрепила всичко, предложено от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, каза Борисов.

По темата за газопровода "Турски поток" лидерът на ГЕРБ заяви:

"За "Турски поток" - първо, той не се казва Турски а Балкански. Одобрен е от ЕК и на междуправителстевно заседание в САЩ. Гласуван е в Народното събрание без нито един глас "против". И когато дойдоха при мен от ПП-ДБ, да сложим такса за пренос по него, им казах - видяхте ли колко важно геостратегическо вложение е това - тогава "Балкански поток" беше добър".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK