Бъчварова не защитавала Борисов, а честта на МВР, понижавайки благоевградския шеф Росен Танушев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Не виждам с какво съм защитила интереса на Борисов, аз съм защитила честта на службата. Така министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обоснова действията си срещу шефа на ОД на МВР Благоевград Росен Танушев, за което попита депутатът от левицата Жельо Бойчев. 

Министър Бъчварова отново заяви, че той е добър полицай и ще му даде възможност да работи в системата, но в Петрич. Министърът заяви, че за действията си Танушев не е информирал нито професионалното, нито политическото ръководство на МВР. 

Танушев разпоредил задържането на шефа на фирма „Агромах” Методи Бачев и собственик на местен информационен сайт заради разпространено скандално видео, в което е замесено името на премиера Борисов. Бъчварова уточни, че собственикът на сайта само е извикан за разпит. 

„Проверката продължава”, каза силовият министър по отношение на действията й спрямо вече бившия шеф на ОД на МВР Благоевград. „Аз мисля, че точно по този начин се защитава обществения интерес и честта на службата”, категорична бе министър Бъчварова, цитирана от News.bg. 

От левицата обаче настояха за всеки арестуван ли се пита политическото и професионалното ръководство на МВР и припомниха, че само преди три-четири месеца специализираната прокуратура е констатирала 1 млн. евро в касата на фирма „Агромах”, плюс злоупотреби за 13 млн. за източено ДДС. 

Социалистите попитаха защо със същия устрем вътрешният министър не защитава обществените интереси. 

Бъчварова реагира като посъветва левицата и по-специално депутатът Жельо Бойчев повече да се информират за фактите. Вицепремиерът припомни, че МВР си е свършило работата по отношение на делото срещу „Агромах”, което било вече в прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK