Нинова: Нормалният край на този ненормален сговор е нови избори

Снимка: Infomreja.bg

„Тези хора ги събра страха и алчността”, заяви лидерът на БСП

Според мен отиваме на нови избори – това е нормалният край на един ненормален сговор. Тези хора ги събра страха и алчността. Облякоха този сговор в евроаталнтически целувки, който вчера се скъса. Видяхте, че няма нищо евроатлантантическо.

Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всички наоколо, унищожи ПП-ДБ, изгаря собствената си група, изгори Мария Габриел. Някои от ГЕРБ я наричаха „царицата на шамхматната му дъска”. Оказа се, че е една пешка, която той движи и дори принуди да излъже. Това е неговата цел – да не му се възстанови Барселонагейт, чекмеджетата, само да оцелее.”, поясни Нинова.

ПП-ДБ направиха едно от най-големите предателства в модерната ни политическа история. Излъгаха онези хиляди, които бяхме на площадите и искахме истинска промяна. БСП остана единствената, която не се прегърна с мафията, заяви лидерът на левицата.

„Ако ПП-ДБ отново клекнат след вчерашната им проява, това вече е дъното на човешкото достойнство и на политическия морал”, поясни Нинова.

Самите те признават, че става дума за битка за службите, за главния прокурор, нищо за политика, за икономика, нищо за България. ПП-ДБ прегърнаха мафията и изпраха Борисов. Хайде да ги видя как ще седнат пак на разговори, каза Нинова.

Не мислим за трети мандат, този парламент е изчерпан, категорична бе Нинова.

На въпрос дали са лоялни партньори ПП-ДБ, Нинова каза: Тогава имахме друга цел – борбата с модела ГЕРБ и паралелната държава, със задкулисието. Те изневериха на тази цел и се прегърнаха с тези, с които се бореха. Ние останахме принципни и последователни. Днес чух на Борисов алтернативата. Той каза „БСП не“, то е ясно кой е алтернативата на тази мафия – БСП, каза Нинова.

Тя каза, че вероятно много избиратели ще бъдат отвратени от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Нека видят кой е този, който не ги лъже, каза Нинова.

Тя потвърди, че няма смисъл от агония и изборите са решение.

Нинова коментира, че НАП и Митниците са причината за раздорите между преговарящите, които се карат за пари.

По-рано днес заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски коментира политическите събития пред bTV.

„Борисов продължава да унижава и унищожава своите партньори. Всеки, който се е хванал да управлява с него, днес го няма на политическата сцена. Той няма да се спре, докато не направи това и с ПП-ДБ. От БСП имаме моралното право да кажем това, защото за тези 15 години опити да бъдем използвани и прегърнати от Бойко Борисов, с външен и вътрешен натиск върху нас – не се получиха и сме единствените, които запазихме позицията си срещу този модел на управление.“ 

По неговите думи ситуацията е станала „като в детската градина“, а ако трябва някой да се извинява, това е първо Бойко Борисов на Мария Габриел, която употребил и унижил.

„Ние сме загрижени за България, ако продължават да бъдат губени дни в безсмислени преговори. Вие смятате ли, че тези хора могат да направят правителство с „красивото лице на мафията“, с Борисов и Пеевски, които били „като близнаци“, както каза премиерът Денков, с оценката на Кирил Петков, че Мария Габриел няма моралното право да бъде министър-председател? Тези хора не заслужават домоуправители да бъдат, камо ли да управляват държавата“, категоричен бе Георги Свиленски.

Той посочи, че действията им през последните 9 месеца са красноречиви: „От 80 законопроекта в собствената им законодателна програма, приети са 11 и нито един от тях, касаещ проблемите на българските граждани – цени, доходи, овладяване на инфлацията. Говореха само за постовете, които не успяха да си разпределят, за промените в Конституцията, които са оспорени в Конституционния съд и вероятно много текстове ще отпаднат.“

Според социалиста Борисов е вреден за държавата и това го е показвал през последните 15 години, в които управлява. „Единственото, което го интересува е да спаси собствения си гръб от съдебната система. А ПП-ДБ го изпраха и му прекратиха делата, така че той днес да говори като човека, който ще спасява държавата, а не като човека, отговорен за всичко, което се случва в страната“, подчерта Свиленски.

И заключи: „Големият губещ от всичко това е България. Ако в тези дни има нещо полезно, то това е, че българските граждани разбраха кои са „Продължаваме промяната“. Не това, което говорят преди избори - как ще махат Борисов и модела му, как няма да допуснат ДПС във властта – а какво действително се случи. Надявам се българските граждани повече да не се доверяват на тези „красиви лица“, зад които обаче прозира Борисов и „мафията“, както самите те казват.“

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK