ЦСКА София наложи волята си срещу Левски в дерби, белязано от инциденти

Снимка: БНР

Така "червените" се връщат на 2-ото място в класирането, изоставайки на 3 точки от шампиона Лудогорец

ЦСКА София победи Левски с 2:0 в 28-ия кръг и взе второто вечно дерби за сезона. С днешните три точки "червените" се връщат на 2-ото място в класирането с 60 точки, изоставайки на 3 от шампиона Лудогорец, който по-късно днес играе като гост на Пирин (Благоевград).

Левски остана на 4-о място с 51 точки и може да бъде задминат от Локомотив (Пловдив), ако в понеделник победи Черно море (Варна),съобщава БНР.

Първата част завърши без голове и напълно в отражение на показаното на терена. Но както преди седмица в Разград, така и днес Левски изпитваше сериозни проблеми след почивката. Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга вкараха головете за радостта на ЦСКА.

Най-популярните български отбори имаха тежки дни преди днешното Вечно дерби, като Левски се върна с пет гола в мрежата от Разград. А противниците им от Борисовата градина претърпяха шокираща домакинска загуба от Локомотив (Пловдив).

Тимът на Левски започна по-агресивно и пресираше противника още при изнасяне на топката. В резултат на това в началния четвърт час повече напрежение имаше за Бусато на вратата на ЦСКА София. Но точно в този момент "червените" стигнаха и до гол, дело на Линдсет. Още при първо гледане на ситуацията се видя, че норвежкият халф е пратил топката в мрежата с ръка. Четири минути по-късно Фернандо Каранга се отскубна, остана сам срещу вратаря Андонов и опита да стреля. Но младият страж на сините скъси ъгъла и отрази.

До края на първото полувреме малко повече беше напрежението пред Иван Андонов, но кой знае какви чисти ситуации не бяха създадени. В 24-ата минута Фернандо Каранга можеше да накаже много лоша грешка на Кристиян Димитров. Бразилецът догони спорен пас от бранителя, а Иван Андонов излезе и с шпагат опита да блокира. В интерес на истината, съдията Драганов правилно прочете ситуацията и вдигна жълт картон на вратаря.

В оставащите 10 минути Каранга - този път след пас на Тобиас Хайнц, както и Фаетон, имаха две възможности. И в двата случая обаче ударите не представляваха проблем за вратаря на Левски.

Второто полувреме започна малко по-спокойно, но драмата в синьо тепърва предстоеше. В 52-ата минута Матиас Фаетон атакува спорна топка, към която се втурнаха Келиан ван дер Каап и Кристиян Димитров. Българинът в опита си да изчисти ритна в лицето съотборника си. Пет минути по-късно Ел Джемили навърза трима в червено, в това число и капитанът им Матей, но последвалият удар беше слаб.

В 61-ата минута ЦСКА София поведе в резултата, благодарение на сериозна грешка на вратаря Иван Андонов. Дълга, изритана топка падна в полето на Левски, а защитникът Хосе Кордоба чакаше вратарят да стигне първи. Каранга натисна и двамата, Андонов се забави с обработването, Матиас Фаетон също сложи крак. Накрая вратарят ритна право в Хайнц, който много елегантно прехвърли всички и откри резултата.

Минути по-късно Джонатан Линдсет можеше да удвои преднината на "червените", но това се случи в 73-ата минута. Отново Хайнц беше в основата на атаката, пусна перфектно към Скаршем в наказателното поле на Левски. "Синята" защита и най-вече Кордоба не се ориентираха, а Скаршем стреля с десния крак. Андонов отби, но право в краката на Фернандо Каранга, който от няколко метра нямаше как да сбърка - 2:0.

Накрая дори можеше да стане и 3:0, след като Данило Асприля при контраатака излезе отляво по атаката. Изстрелът му по земята обаче се отби в страничната греда и излезе в аут.

От началото на футболната среща  до момента са задържани 28 души – осем за притежание на наркотични вещества, двама за забранени предмети, двама агресивни, един за неподчинение на полицейско разпорежда и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях непълнолетни  - сред които и четирима малолетни.

Ангажимент по охраната на реда на спортната среща имаха частни охранителни фирми, столичните полицаи бяха в готовност да се намесят при възникнала необходимост.

Съгласно предварителния план, след приключване на мача на територията на стадиона бяха забавени привържениците на победилия отбор до оттеглянето на противниковите фенове. Всички посетители напуснаха без сериозни инциденти, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK