Специалният отряд, лекари и пожарникари овладяха вражда между два ромски рода

Снимка: Infomreja.bg

Буквално са съборени къщите на едната фамилия

На 16 февруари в 18.00 часа, в РУ-Котел е получен сигнал от жена на 56 години, че тя и семейството ѝ са нападнати от група хора, които са съборили постройката, в която живеят.

Към мястото незабавно са изпратени полицейски  и медицински екипи за проверка на сигнала.

Пристигайки на място, полицейските служители установяват 2 горящи едностайни постройки от дървена конструкция, намиращи се в края на селото, извън регулация. Два противопожарни отряда са ликвидирали пожара в 19.30 часа. Пострадали и ранени лица не са открити. 

Според първоначални сведения постройките са запалени от представители на голям род от село Градец. Между двата рода се е създало напрежение и е възникнал скандал. За справяне със ситуация на място са изпратени екипи от РУ-Сливен, РУ-Котел и сектора за "Специални тактически действия" към ОДМВР- Сливен. Напрежението е овладяно. Няма пострадали. 

В резултат на проведените незабавни оперативни действия са установени и разпитани девет лица, съпричастни към извършеното деяние. Петима от тях са със заповед за задържане до 24 часа и са отведени в РУ-Котел.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районна прокуратура – Сливен. Работата по случая продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK