Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Снимка: Infomreja.bg

Рамазан Байрам е един от двата големи празници в ислямския свят

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам, с който приключват едномесечните пости. Най-важната молитва на празника започва след изгрев слънце.

Според традицията след нея мюсюлманите се поздравяват, посещават родителите и по-възрастните си роднини, като им искат прошка и се помиряват.

Рамазан Байрам е един от двата големи празници в ислямския свят, заедно с Курбан Байрам, който се чества през юни.

За първа година и депутатите ще почиват днес, след като вчера по предложение на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ бе гласуван почивен ден по повод Рамазан Байрама, съобщава БГНЕС.

Президентът Румен Радев поздравява представителите на мюсюлманското изповедание в страната по случай празника Рамазан Байрам, съобщават от прессекретариата на президенството.

В приветствието си държавният глава подчертава, че споделеният стремеж към добро и съпричастност е здравата нишка, която от векове сплотява българския народ и продължава да ни води по спасителния път на надеждата, на уважението и толерантността.

„Нека в дни на изпитания за целия свят насърчаваме състраданието и човеколюбието. Повече от всякога се нуждаем от мъдрост и далновидност, за да градим успешно нашето съвместно бъдеще и да съхраним общия ни дом като място на мир и разбирателство“, заявява в приветствието си президентът Радев. Държавният глава пожелава на представителите на мюсюлманското изповедание в България здраве и благоденствие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK